Willa Rajka


I've always considered the accommodation as something necessary, but not so important during traveling - you know like a bus, a ferry, a train, or a car, just the part of the journey, nothing special. It was the first time in my life that I fell in love with the hotel first and not the location of it. Imagine a wooden cabin overlooking the snow-capped mountains, comfy bed and sofa, carved, handmade furniture and a fresh scent of pine in the bathroom. A small house in the mountains where you are so happy and relaxed that it's almost painful to say goodbye. This is Willa Rajka in Zakopane.

When I first saw a photo of Willa Rajka on booking.com I felt that I simply need this place. The special, inviting atmosphere of the rooms was something I had to experience in real life. These pictures really don't lie: Willa Rajka is full of amazing, comfy furniture, beautiful rugs and bedding, and cute, tiny details. Everything is made of wood: its fresh scent is in the air. I would have stayed here for weeks, if not months, really.

The staff was also kind and really helpful everyone could speak English. Breakfast was also included in the price - and what a breakfast it was! Homemade cakes and cheeses, eggcream, patés, fresh vegetables, fruits, and local, Polish delicacies every morning like baked sausages. This is the best place we've ever stayed at!  




Eddigi utazásaim során a szállásra mindig úgy tekintettem, mint valamilyen szükséges dologra: éppen olyan eszköz, mint a busz, a vonat, a komp vagy az autó, amely egyszerűen közelebb visz a végállomáshoz. Most először fordult elő velem, hogy első körben egy szállásba szerettem bele, és csak ez erősített meg abban, hogy jó úti célt választottam. Egy hegyekre néző gerendaház, tágas szobával, pihepuha ággyal, kényelmes kanapéval, faragott bútorokkal és mindent belengő fenyőfaillattal. Egy kis ház a hegy lábánál, ahol olyan otthonosan érzed magad, hogy szinte fájdalmat okoz a búcsú gondolata. Ez a Willa Rajka. 

Amikor először megpillantottam a Willa Rajkáról készült fotókat a booking.com-on, rögtön éreztem, hogy ide el kell jutnom. A szobák különleges hangulata, hívogató melegsége azonnal magával ragadott. A képek nem hazudnak: a Willa Rajka tele van csodás fabútorokkal, süppedős szőnyegekkel, puha kanapékkal és ágyakkal, és mindent átjár a fenyőfa kellemes illata. Az apró részletekre is ügyelnek: minden szobában friss virágok, faragott szobaszámok az ajtókon, minden nap friss fürdőlepedő, az ottani életet bemutató régi fotók a falakon, mindezt pedig megkoronázza a kilátás a havas hegyekre. Egyszerűen nem tudnék olyat mondani, ami nem tetszett. Legszívesebben heteken át itt maradtam volna. 


Még ha a szálloda által kínált kényelem nem is lenne elég, a személyzet kedvessége és készségessége is említésre méltó. Zakopane éttermeihez képest itt jól beszéltek angolul, meg tudtuk érteni egymást, az apró problémákat pedig (például nem tudtuk jól bezárni az erkélyajtót, és besüvített rajta a szél) azonnal és nagyon kedvesen orvosolták. Az árban benne volt a reggeli is - nem gondoltuk viszont, hogy ennyire bőséges lesz! A szokásos zsemle-vaj-felvágott mellett házi sajtokat és süteményeket, túró- és tojáskrémet, pástétomokat, friss zöldségeket és gyümölcsöket is kínáltak, emellett minden reggel egy-egy igazi lengyel különlegességgel fogadtak minket. Egy szó mint száz, mi Viktorral még egy szállodában sem voltunk ennyire elkényeztetve.







Comments