Weekend at lake Balaton


Viktor and I traveled a lot in the past 5 years but we've never been to Lake Balaton together. We spent the last weekend in Veszprem so we finally had the chance to see this 'Hungarian sea' as a couple. Fortunately we had a nice weather, I almost couldn't believe that it was already September because it felt like summer!

This weekend made me realize how rarely we travel in Hungary. Of course we know that there are plenty of beautiful places in Hungary as well, places we haven't discovered yet, but somehow I don't want to spend money on weekends in Hungary when I can go abroad instead. Because a weekend like this could easily cost 20.000-30.000 Ft and we'd rather save this money multiple times and spend it on a longer trip abroad. I wish that gasoline was free - then maybe we would travel more in Hungary.




Viktorral sok helyen jártunk már együtt, de a Balatont eddig még csak külön-külön láttuk. Az elmúlt hétvégét Veszprémben töltöttük, így végre pótoltuk ezt a mulasztást :) Szerencsére az időjárás is kedvezett nekünk, szinte nem akartam elhinni, hogy már szeptember van! Arra is rádöbbentett engem ez a hétvége, hogy milyen rémesen keveset utazunk itthon. Tisztában vagyunk vele persze, hogy Magyarországon is rengeteg szép hely van, amit még nem fedeztünk fel, de valahogy a következő külföldi útjainkra gyűjtögetve ez a tény mindig szépen feledésbe merül. Mert azt a 20-30 ezer forintot, amit ilyenkor elvisz az útiköltség, meg egy kis költőpénz kettőnknek, inkább félretesszük, hogy majd később még messzebb is eljuthassunk belőle. Ilyenkor kívánom azt, hogy bárcsak ingyen lenne a benzin! Akkor bizony minden hétvégén kirándulgatnánk itthon is.




Have you ever been at lake Balaton?


Comments