The one where we almost missed our flight!


We spent a fantastic week in Portugal - although we had several difficulties to face with. For example I have one of the worst toothache, or more accurately gingivitis of my life - sometimes even worse than my (for now removed) wisdom teeth were. I can only eat soft foods, lost a few kilos and can't sleep well... but it's nothing compared to that WE ALMOST MISSED OUR FLIGHT! No kidding!

I am that kind of person who's never late. So I chose an earlier train from Debrecen to Budapest Airport just to be sure. You know, I like to be prepared for everything, and wanted to have enough time to drink a coffee, relax etc. before our flight. BUT! Our train had a badly functioning locomotive so it broke down and nobody could tell us how long we had to wait until they fix the problem. After I had a (hysterical) discussion with a member of the train crew he opened the door for us finally and we were able to get off the train. We walked about 5 kilometres next to the rails (!) to Abony which is a small town in the middle of nowhere and hasn't got any taxi. I almost panicked. We had nothing to lose so I decided to ask a random stranger if he could help us. Fortunately he was extremely friendly and helpful and offered to take us directly to Ferihegy Airport! Can you believe it? We were shocked, at first because of the unreliable service of MÁV 😤 (Hungarian State Railways) and then because of human kindness. Sometimes all you can do is trust a stranger. Without his help we would have missed our flight to Faro.

We wondered if we are cursed or blessed? I still don't know but one thing is sure: we'll always have stories to tell.




Májusban egy fantasztikus hetet töltöttünk Portugáliában - de majdnem el sem értünk odáig, mert egy rossz mozdony miatt kis híján lekéstük a repülőgépet!

Az a típus vagyok, aki sosem késik, inkább vagyok ott mindenhol fél órával korábban, mint hogy elkéssek. Ezért direkt olyan vonatot választottam Debrecenből, hogy belekalkuláltam egy 1 órás késést is (a MÁV-nál végülis soha nem lehet tudni), mert szerettem volna hogy legyen időnk a gép indulása előtt kicsit pihenni, vagy inni egy kávét. DE! Cegléd előtt nem sokkal valamilyen rejtélyes okból leállt a vonat. Már legalább 30 perce ott álltunk, amikor elkezdtek arról sugdolózni az emberek, hogy elromlott a mozdony (én kis naiv, azt hittem, simán vágányzár miatt várunk egy szembejövő vonatra). Ekkor Viktor elment megkeresni a kalauzt, aki nagyjából semmi konkrétumot nem tudott mondani azon kívül, hogy valóban a mozdony romlott el, és nem lehet tudni, mennyi időbe telik kijavítani a hibát - lehet 30 perc, de akár 3 óra is. Miután kaptam egy kisebb idegrohamot, nagy nehezen leengedett minket a vonatról, mert eleinte nem is akarta nekünk kinyitni az ajtót, hiába mondtuk, hogy a repülőtérre igyekszünk, és csak heti egy járat van oda, ahová megyünk. Végül egy másik utas sietett a segítségünkre, aki közölte a kalauzzal, hogy ilyet nem csinálhat, hogy bezár több száz embert több órára egy vonatra. Na végül leszálltunk a csomagokkal, és majdnem 5 kilométert gyalogoltunk a sínek mentén Abonyig, ami egy kis település nagyjából a semmi közepén, és mint ahogy ezt kénytelenek voltunk megtudni, nincs taxi sem. Már eléggé késésben voltunk, el sem hittem, hogy ez velünk történik meg. Végül odamentem egy random idegenhez, mert úgysem volt vesztenivalónk, és megkérdeztem, hogy nem ismer-e valakit aki tudna nekünk segíteni, mert másfél órán belül a reptéren kellene lennünk. Nagy szerencsénk volt vele, mert végül ő vitt el minket, egészen Ferihegyig! Soha nem fogom ezt elfelejteni, és örökké hálásak leszünk neki, mert nélküle biztosan nem értük volna el a gépet. 

Teljesen le voltunk döbbenve, először a megbízhatatlan vasúti közlekedés miatt, aztán pedig azon, hogy hogy lehet ekkora szerencsénk. Néha nem tudsz mást tenni, mint bízni egy idegenben, és reménykedni abban, hogy nem halt ki az emberi kedvesség. Azon töprengtünk Viktorral, hogy vajon megátkoztak vagy inkább megáldottak minket? :D Még mindig nem tudjuk, de egy dolog biztos: lett egy nagyon jó sztorink. 





Have you ever missed a flight? 

Comments